Pups

Hoera het A-Nest is geboren. Zie voor meer informatie het tabblad Pups: A-nest

 

Doris is getest op erfelijke aandoeningen en vrij bevonden van zowel Patellaluxatie als erfelijke oogziekte.

Als alles volgends de planning verloopt dan zal Doris bevallen begin augustus van haar eerste nest. 

Van dit nest zal ikzelf een teefje aanhouden, mocht deze geboren worden.

 

Na de bevalling worden moeder en pups door een dierenarts gecontroleerd, als moederhond en pups goed zijn bevonden worden de eventuele geïnteresseerde geïnformeerd hierover. Op deze lijst kan u geplaatst worden. Geïnteresseerden mogen indien gewenst d.m.v een afspraak op bezoek komen om een kijkje te nemen bij de moeder en de pups. Ook worden er vanaf de geboorte afspraken gemaakt om te kijken of fokker en geïnteresseerd bij elkaar passen. Mocht er een klik zijn tussen beide dan mag er maximaal 1 keer per week een kijkje genomen worden bij de pups. Zowel fokker als geïnteresseerden mogen tot het laatste moment, zelfs na maken van eventuele ophaal data, nog afzien van de pup. Ik spreek daarom ook altijd over geïnteresseerden i.p.v over kopers. Ook een pup word pas daadwerkelijk toegezegd op de dag/tijdstip van ophalen, uiteraard houd ik rekening met eventuele voorkeuren indien dit mogelijk is. Voorschotten en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is niet van toepassing.

 

De pups zullen bij ons verblijven tot ze ongeveer 10 weken oud zijn, de pups worden diverse malen ontwormt en zullen op 6 en evt 9 weken getiteld worden (Zie tabblad titeren, de data kan wisselen n.a.v uitslag titerbepaling) De pups krijgen een officiële stamboom van de Raad van Beheer. Daarvoor worden de pups door een medewerker van de Raad van Beheer gechipt en DNA word afgenomen. Iedere pup krijgt een pakket mee met o.a voer voor de eerste weken, een dekentje voor de geur en een boekje met alle informatie daarin.

 

De pups groeien op in huis en wennen zo aan onze andere dieren en kinderen. Ook maken ze zo het normale gezinsleven mee en zullen ze hieraan gewend raken. Ook zullen de pups gesocialiseerd worden, dmv autoritjes, bos/heide, winkelcentra en kinderen van mijzelf en bezoek van geïnteresseerden.

 

Ik fok alleen met honden die zijn getest op Oogziektes (dmv ECVO test) en Patellaluxatie, hiervan zijn de uitslagen uiteraard in te zien, op de website of de originele bij een bezoek.

 

Heeft u interesse in onze kennel en een pup, stuur dan een mailtje of stuur een bericht via het contactformulier op de website waarin u antwoord geeft op de volgende vragen:

 

  • Waarom heeft u voor de Dwergpinscher gekozen?
  • Wilt u een reu of een teef? En waarom een reu of een teef?
  • Welke kleur geniet uw voorkeur?
  • Wilt u ermee fokken of een tak van sport met hem/haar gaan beoefenen?
  • Hoe is uw gezinssamenstelling?
  • Hoe vinden de verschillende gezinsleden het dat er eventueel een Dwergpinscher pup in huis komt?
  • Waar woont u en hoe ziet uw woonsituatie eruit? (Huis, flat, appartement, tuin, etc)
  • Werkt u en/of uw partner parttime of fulltime?
  • Heeft u eerder een hond gehad? Zo ja, welk ras?
  • Heeft u nog meer huisdieren? Zo ja wat voor huisdieren?

 

Ik hoop dat de toekomstige eigenaren van een pup van onze kennel, af en toe eens laat weten hoe het met de hond gaat. Ook stel ik het op prijs als de nieuwe eigenaren een puppycursus volgen bij een hondenschool die positief traint (bijvoorbeeld een Martin Gaus hondenschool, meer informatie kan ik u hierover geven) Ook is een Dwergpinscher geen makkelijke, eerste hond. Hierover kan ik u meer informatie geven. Enige ervaring met honden is gewenst maar niet perse noodzakelijk.

 

Wilt u meer weten over de dwerg pinscher of bent u opzoek naar een pup? Neem dan even een kijkje op de website van de rasvereniging V.F.L.D (Zie button hieronder)